Onze doelstellingen

De Stichting Opkomst voor het Kind wil het volgende:

  • Een eind maken aan de macht van Jeugdzorg, Raad van Kinderbescherming en ketenpartners om naar believen in te grijpen in gezinnen.
  • Ingrijpen moet alleen nog worden toegestaan als er bewijs is van mishandeling, misbruik of verwaarlozing (zie onder andere deze link).
  • Bij gescheiden ouders mag de oorspronkelijke zorgregeling alleen worden aangepast bij bewijs van mishandeling, misbruik of verwaarlozing.
  • Ingrijpen moet worden getoetst door een jury van willekeurig gekozen burgers i.p.v. door een rechter zodat een onafhankelijk oordeel is gewaarborgd
  • Alle kinderen die op dit moment uit huis zijn geplaatst zonder bewijs van misbruik, mishandeling of verwaarlozing moeten terug worden gegeven aan hun ouders.

2 gedachten over “Onze doelstellingen”

  1. ik heb een zeer sterk verhaal, na een scheiding in 1985. ik werd door mijn ex totaal onterecht beschuldigt van incest met mijn dochtertje, toen die samen met haar broertje op bezoekweekend kwam. Ik heb NOOIT iets fout gedaan met mijn kind. de rechter nam mij, in belang van de kinderen mijn kinderen af… heb ze 32 jaar niet meer gezien… tot ik via computer vernam. eén: zoon in rolstoel na ongeval als dakwerker. Twee mijn dochter, intussen 41 jaar, is gescheiden en alcoholiste… ik zag haar één keer 15′ bij haar thuis, maar ze heeft bang, denkt echt dat ik haar misbruikt heb. je mag mij bellen 055606817 een te lang verhaal.

  2. Beste Fernand, ik zou graag een keer bellen, maar het nummer klopt niet. Groeten, Willem Schutte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *