Hieronder stellen de leden van het bestuur zich kort even voor.

Ik ben Corina Voskamp.
Ik doe mee met Opkomst voor het Kind omdat ik meer recht wil voor alle kinderen. Ik ben zelf moeder van twee zoons (Diyar en Deniz) die allebei uit huis geplaatst zijn.
Ik hoop dat we het samen gaan redden. Binnen het bestuur ben ik werkzaam als penningmeester (penningmeester@stichtingopkomstvoorhetkind.nl).
Samen staan we sterk!

Mijn naam is Willem Schutte. Ff kort over mezelf: Ik ben 60 jaar, en ben de gelukkige vader van een zoon van 27 en een dochter van 25. Ik ben, nadat ik eerst 20 jaar wetenschappelijk onderzoek heb gedaan in de sterrenkunde, tegenwoordig werkzaam als docent natuurkunde in het Voortgezet Onderwijs.

Toen ik 1,5 jaar geleden de verhalen hoorde van een vriendin over hoe haar twee kinderen uit huis zijn geplaatst nadat zij was zwart gemaakt door Jeugdzorg besloot ik dit te gaan onderzoeken. Hoewel ik nooit persoonlijk met Jeugdzorg of aanverwante instellingen te maken heb gehad voelde het onverdragelijk dat zulke dingen onder onze ogen plaatsvinden. Ik heb aantal ouders mogen ontmoeten en hierover geïnterviewd. Ik ben toen tot de overtuiging gekomen dat alleen een cultuuromslag in onze ideeën over Jeugdzorg ons verder zal brengen.

Het is geweldig om met zo’n groep onbreekbare mensen op te trekken die zo begaan zijn met het lot van onze kinderen als onze vrijwilligers. In het bijzonder wil ik de initiatiefneemster van de stichting bedanken, dat zij me het voorzitterschap van de stichting heeft toevertrouwd ondanks dat we elkaar nog maar pas kenden.